Stiva tehnologică: de la cadre la hardware

Accurate, factual information from observations
Post Reply
sohanuzzaman53

Stiva tehnologică: de la cadre la hardware

Post by sohanuzzaman53 »

Platforma noastră Deep Sales a fost dezvoltată inițial în PHP + MySQL. Acum 3 ani s-a făcut pe genunchi, ca o decizie care a salvat pentru prima dată o afacere de la moarte. Ca un colac de salvare - Symfony.

Dezvoltarea platformei a influențat foarte mult alegerea mea ulterioară a instrumentelor și arhitecturii soluțiilor.

Dacă la etapa inițială de dezvoltare a proiectului Lista exactă de numere de telefon mobil Deep Sales Platform acesta se baza pe Symfony + Twig, atunci s-a trecut la Symfony (REST API) + Twig + Vue.js. După mai multe iterații, am aruncat Twig complet și am rămas pe stiva Symfony + Vue.js. Următoarea iterație a frontend-ului a fost complet SPA + Symfony (REST API) pe backend.

În primul rând, este mai ușor să susțineți astfel de soluții și, în al doilea rând, este mai rapid să dezvoltați astfel de soluții. După ce a testat o dată o astfel de mecanică de lucru, o echipă mică, care o urmărește, poate grăbi foarte mult lansarea produselor, punând în paralel interfața și backend-ul. SPA are propriile sale nuanțe pe care le-am întâlnit în timpul dezvoltării, dar nu a existat nimic care să nu poată fi rezolvat.

Când aveți JavaScript pe front-end și PHP + MySQL pe backend, poate fi dificil să susțineți două „modele de gândire” și abordări diferite ale arhitecturii aplicațiilor, așa că dorința de a reduce totul la un singur lucru este logică.

Mi-am asumat un risc, un mare risc, dar am decis să mut designerul în stiva Node.js + Vue.js + Vuetify + MongoDB, pentru că până atunci eram foarte blocați (în sensul bun al cuvântului) în JS și a devenit un obstacol pentru platforma Deep Sales în PHP.

În procesul de dezvoltare a unui constructor bazat pe PHP + MySQL, au început să apară probleme MySQL și sarcini care trebuiau rezolvate în constructor - nu se potriveau unul cu celălalt.

Și dacă începi ceva de la zero, atunci începe 100%... Dacă mai devreme exista Apache + PHP FPM, atunci aici m-am hotărât - nginx. Și voi spune că nu am regretat nici măcar un minut alegerea mea când a fost vorba de configurarea cererilor de proxy către nod, de cache și de alte lucruri.

Deoarece am implementat inițial platforma Deep Sales pe Selectel, s-a decis să implementăm și Telly acolo. Atât aici, cât și acolo avem CentOS 7.0 rulând.
Post Reply